De Haagse Kaasstolp > € 1,95

Het politieke bedrijf en verpleegkundig invloed

Verpleegkundigen en verzorgenden, krijg een globaal inzicht in de Nederlandse politiek en het politieke bedrijf. In notendop wordt beschreven hoe het politieke bedrijf werkt.

Insiders spreken over de: “Haagse kaasstolp”. Hiermee wordt bedoeld het hele circus dat rondom de politici in ’s Gravenhage draait. Je leert iets over politieke factoren en invloed, voor de meeste mensen taaie kost. Maar het is voor onze beroepsgroep van belang om meer te weten over hoe de politiek werkt, hoe wetgeving tot stand komt en wat erbij komt kijken.

Invloed uitoefenen. Om invloed uit te oefenen zijn timing, strategie en netwerken belangrijk. In een poging om het innovatief project onder de politieke aandacht te krijgen benaderde ik één politieke partij, en dat werkte niet. Het project heeft als naam “Vespamobiel” Via deze hyperlink van de video zie je hoe het project werkt https://youtu.be/KMhIKKmENfs. Veranderingen moeten goed voorbereid zijn. Wil je de politieke agenda bereiken, dan is de fase voordat partijen gaan werken aan het schrijven van verkiezingsprogramma’s HET moment om je politieke partij te benaderen. Ook is het belangrijk bij grote thema’s professioneel draagvlak te creëren door belanghebbende partijen te betrekken. Afhankelijk van het thema kan het handig zijn om alle partijen in ‘de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport’ aan te schrijven. Ook krijg je quotes en tips, voor het geval dat je de politiek wilt beïnvloeden.

Gaandeweg zie je welke invloeden er zijn rondom het versterken van de gezondheidsvaardigheden. En met welke weerbarstige krachten je te maken hebt als verpleegkundige, als er gewerkt wordt aan de opdracht ‘empowerment’.


Het hele artikel lezen?

 1,95Toevoegen aan winkelwagen

Wellicht ook interessant voor je:

Ziekenhuis Isala Zwolle negeert richtlijnen

­­­Hartpatiënten Isala kregen bloedverdunner zonder medeweten behandelaar Onderzoekers in het Isala Hartcentrum in Zwolle dienden 250 patiënten met een hoog risico op hartinfarcten bloedverdunners...

Lees meer

Een falende zorgketen > € 1,95

Een samenvatting van een persoonlijk relaas van haar zoon, mentor en wettelijk vertegenwoordiger. Op 91-jarige leeftijd overleed onze moeder in het verpleeghuis. Tot haar 90e levensjaar kon zij in...

Lees meer