Zorgverleners & patiëntenrechten

Alles wat je moet weten in vier overzichtelijke e-learnings

Als zorgverlener is het belangrijk dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. In het verpleegkundig curriculum 2020 staan het begrip ‘empowerment’ en patiëntenrechten centraal. Zie CanMedsrol 5. Dit onderwerp heeft ook een plek gekregen in het regeerakkoord van Rutte III onder de noemer ‘samen beslissen’

Vanaf 2017 is de overheid begonnen met de praktische invulling ervan. Op dit moment zijn veel zorgvragers niet op de hoogte van hun rechten, terwijl ze in gesprekken met artsen en andere zorgverleners wel assertief en kritisch zouden moeten zijn. Voor zorgverleners is het verbeteren van die assertiviteit een prachtige kans, die we met onze e-learning willen ondersteunen.

Door zorgvragers assertiever te maken kunnen zij beter een keuze maken met betrekking tot hun (medische) behandelingen. Invulling gevend aan www.begineengoedgesprek.nl.

Je leert in onze e-learning op praktische wijze hoe je empowerment en patiëntenrechten in je dagelijks werk kunt integreren, zodat je zorgvragers optimaal ondersteunt. Voor het succesvol volgen van deze e-learning krijg je daarnaast ook accreditatiepunten, waarmee je bewijst dat je deskundigheid op peil is.

 

E-Learning in 4 modules

De e-learning richt zich op de inhoud van de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO). Hierin staan de rechten van patiënten beschreven. In de eerste module test je of je genoeg van de WGBO weet. Deze module is gratis, je kunt er direct mee beginnen.

4 e-learnings over patiëntenrechten

De gratis module; weet ik genoeg van patiëntenrechten?

De module "weet ik genoeg van patiëntenrechten?" test de basiskennis over de WGBO en geeft een indruk van de rest van de e-learning. Deze module is gratis, zodat je een goed beeld krijgt van de rest van de modules.

Mens & autonomie met de basis informatie over patiëntenrechten

In module "Mens & autonomie met de basis informatie over patiëntenrechten" gaan we dieper in op de patiëntenrechten, medisch-wetenschappelijk onderzoek en de gezondheidsvaardigheden. We kijken naar de gevolgen hiervan voor zorgvragers, maar ook naar de manier waarop die invloed hebben op het dagelijks werk van zorgverleners.

Na de accreditatie door de beroepsvereniging V&VN worden onze learnings op de website geplaatst. Via Facebook en LinkedIn maken we bekend dat de e-learnings geplaatst zijn.

De rechten van wilsonbekwame personen en hun vertegenwoordiging

Module "De rechten van wilsonbekwame personen en hun vertegenwoordiging" is een verdiepingsmodule. Deze module kijkt specifiek naar de situatie van zorgvragers van 16 jaar en ouder. Volgens de WGBO is een 16-jarige volwassen en mag deze zelfstandig beslissingen nemen.

Je kunt module "De rechten van wilsonbekwame personen en hun vertegenwoordiging" aanschaffen nadat je module 2 met succes hebt voltooid.

Na de accreditatie door de beroepsvereniging V&VN worden onze learnings op de website geplaatst. Via Facebook en LinkedIn maken we bekend dat de e-learnings geplaatst zijn.

De rechten van kinderen, ouders of voogden.

Module "De rechten van kinderen, ouders of voogden." is ook een verdiepingsmodule. Deze module behandelt de gevolgen van de WGBO voor zieke kinderen.

Je kunt module "De rechten van kinderen, ouders of voogden." aanschaffen nadat je module 2 met succes hebt voltooid.

Na de accreditatie door de beroepsvereniging V&VN worden onze learnings op de website geplaatst. Via Facebook en LinkedIn maken we bekend dat de e-learnings geplaatst zijn.

Voordelen van deze e-learning

N

Je behaalt accreditatiepunten voor je registratie in het kwaliteitsregister

N

Studeren kan eenvoudig in je eigen tijd

N

Je houdt je deskundigheid op peil en verbetert zo de zorg

Iets voor jou?

Je hoeft nog niet direct te beslissen of je de e-learning wilt aanschaffen.

Maak vrijblijvend een account aan en volg de eerste module, zodat je kunt ontdekken of het iets voor je is.