Praktische inzichten
in de WGBO en enkele andere wetten

met een overzichtelijke e-learning

Eén van de speerpunten uit het Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde (LOOV2020) is empowerment. Verpleegkundigen kunnen een belangrijke bijdrage leveren bij het assertiever maken van zorgvrager. Speciaal voor scholen die het LOOV2020-curriculum willen implementeren, hebben wij aantrekkelijke e-learnings ontwikkeld. Studenten leren niet alleen de rechten en plichten uit de WGBO kennen, maar ook enkele aspecten van andere wetten die een relatie hebben met ‘empowerment’. Zij ontdekken op welke manier ze de gevolgen van wetgeving in hun dagelijks werk gaan tegenkomen. Studenten kunnen deze e-learning in hun eigen tijd volgen, waardoor er geen problemen zijn met het inroosteren van lessen.

De voordelen voor jouw onderwijsinstelling

N

Kant en klaar lesmateriaal om invulling te geven aan LOOV2020

N

Samengesteld op basis van meer dan 40 jaar werkervaring

N

Variatie in het leerproces

N

Flexibiliteit in het inroosteren

N

Studenten worden optimaal voorbereid op hun toekomstige werk

E-Learning in 4 modules

De e-learning richt zich op de inhoud van de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO). Hierin staan de rechten van patiënten beschreven. In de eerste module test je of je genoeg van de WGBO weet. Deze module is gratis, je kunt er direct mee beginnen.

4 e-learnings over patiëntenrechten

De gratis module; weet ik genoeg van patiëntenrechten?

De module "weet ik genoeg van patiëntenrechten?" test de basiskennis over de WGBO en geeft een indruk van de rest van de e-learning. Deze module is gratis, zodat je een goed beeld krijgt van de rest van de modules.

Mens & autonomie met de basis informatie over patiëntenrechten

In module "Mens & autonomie met de basis informatie over patiëntenrechten" gaan we dieper in op de patiëntenrechten, medisch-wetenschappelijk onderzoek en de gezondheidsvaardigheden. We kijken naar de gevolgen hiervan voor zorgvragers, maar ook naar de manier waarop die invloed hebben op het dagelijks werk van zorgverleners.

Na de accreditatie door de beroepsvereniging V&VN worden onze learnings op de website geplaatst. Via Facebook en LinkedIn maken we bekend dat de e-learnings geplaatst zijn.

De rechten van wilsonbekwame personen en hun vertegenwoordiging

Module "De rechten van wilsonbekwame personen en hun vertegenwoordiging" is een verdiepingsmodule. Deze module kijkt specifiek naar de situatie van zorgvragers van 16 jaar en ouder. Volgens de WGBO is een 16-jarige volwassen en mag deze zelfstandig beslissingen nemen.

Je kunt module "De rechten van wilsonbekwame personen en hun vertegenwoordiging" aanschaffen nadat je module 2 met succes hebt voltooid.

Na de accreditatie door de beroepsvereniging V&VN worden onze learnings op de website geplaatst. Via Facebook en LinkedIn maken we bekend dat de e-learnings geplaatst zijn.

De rechten van kinderen, ouders of voogden.

Module "De rechten van kinderen, ouders of voogden." is ook een verdiepingsmodule. Deze module behandelt de gevolgen van de WGBO voor zieke kinderen.

Je kunt module "De rechten van kinderen, ouders of voogden." aanschaffen nadat je module 2 met succes hebt voltooid.

Na de accreditatie door de beroepsvereniging V&VN worden onze learnings op de website geplaatst. Via Facebook en LinkedIn maken we bekend dat de e-learnings geplaatst zijn.

Aanbod op maat

Wil je meer weten of ben je benieuwd wat de kosten zijn voor jouw school?

Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

Dit zeggen anderen over ons

Jeetje, wat zullen jullie hier veel werk aan gehad hebben, puik werk, chapeau!

Het is een mooi opgezette cursus die, over het algemeen, goed en logisch verloopt. Ook de slides met voorbereidende/informerende gegevens zijn prettig, je wordt als het ware aan de hand meegenomen. De filmpjes zijn ook zeer mooi.

Ilona Herrewijnen - HBO V en verloskundige

Dat was wel een pittig toetsje zeg!

Toen ik begon dacht ik even dat dit mijn pet te boven ging. Maarrr, naarmate ik verder in de toets kwam, werd ik steeds leergieriger. Ik begon de theorie in mijn hoofd te plaatsen in de praktijk. Alle informatie viel steeds meer op zijn plek en mijn 'hyperfocus' ging op standje 'aan'. En dat is een prestatie! Dat gebeurt me alleen wanneer ik iets echt goed en interessant vind.

Al met al, ben ik blij met alles wat ik heb geleerd. Het heeft me geïnspireerd en ik neem het zeker mee de werkvloer op. En gelukkig heb ik de toets met 86% gehaald (Had zwaar gebaald, als ik 'm niet had gehaald :)) Complimenten!

Jitske Folkerts - HBO V wondverpleegkundige

Het boekje: Wie zegt “het is genoeg” als je er zelf niet meer kunt praten?” lijkt me hbo-v boekenlijst waardig. De digitale versie is te koop via www.curavera.nl.

De power points die je me hier thuis liet zien zijn van een ander kaliber, deze materie zit niet in het studie pakket, ik zie je ze zo gebruiken als goede gastdocent!

Peter Bakens - Oud verpleegkundig docent HBO-V Den Haag

We hebben Martin Buijsen voorgelegd: Als verpleegkundige heb ik, Chris Bartelds, een aantal e- learnings gemaakt en de bijgevoegde vragenlijst en protocol gemaakt voor regieverpleegkundigen. Er is een learning met basisinformatie, een learning met betrekking tot wilsonbekwame personen hun vertegenwoordigers of mentoren. En als laatste een learning met betrekking tot kinderen, hun ouders of voogden. Mijn doelgroep is de verpleegkundige sector. Graag uw reactie op de vragenlijst en het protocol en uw instemming om uw informatie op deze wijze te mogen gebruiken op www.zvpr.nl.

Het antwoord van Martin Buijsen: “Prima, hoor. Veel succes!”

Martin Buijsen - Hoogleraar gezondheidsrecht

Wat leuke overzichtelijke en leerzame informatie.

De vragen waren goed te doen, leuk dank. Ik zie uit naar de volgende e learning!

Margriet Kinderman - Verpleegkundige en maatschappelijk werkster